#Socialtips van de maand juni
Joey van der Vlist - 09/07/2020

Wekelijks delen wij via onze WhatsApp groep één of meerdere tips op het gebied van social media, waar leden van deze groep (hopelijk) direct iets aan hebben. Soms zijn dat nieuwe features van een social media kanaal en andere keren zijn het handige trucjes die direct toegepast kunnen worden. Maandelijks bundelen wij die tips op deze pagina.

——————————————————————————————————————————————————————————————–

TIP 1: #nicetoknow 👉🏻 Maak eens gebruik van een poll op LinkedIn! Uhhhhhh opiniepeiling. Het kan dus zijn dat je deze optie bij het maken van een bijdrage al had gespot, maar bij jezelf dacht: “dat is niets voor mij!”. Niets is minder waar! Want hoe leuk is het om ook op LinkedIn een poll te plaatsen als input voor een onderzoek, productverkoop of invulling van een dienstverlening?

Facts
➡️ Je stelt de vraag op in 140 tekens
➡️ Je kunt tussen de twee en vier antwoorden ingeven
➡️ De duur van de poll is 1-3 dagen of 1-2 weken

Bij plaatsing kun je er zelf nog een toffe tekst aan meegeven. Je krijgt helaas geen statistieken, maar je ziet wél hoeveel mensen er gestemd hebben. En uiteraard zijn de likes en reacties zichtbaar. Mooi toch? 💪 #gaanmetdielemon

——————————————————————————————————————————————————————————————–

TIP 2: #nicetoknow Nu iedereen al weer een aantal maanden zo veel mogelijk thuis werkt, wordt er veel gebruik gemaakt van platformen als Zoom en Teams om te overleggen. Maar wist je dat je dat ook via Facebook kunt doen? Sinds kort heeft Facebook de functie ‘Messenger Rooms’ of in het Nederlands ‘Ruimtes’ toegevoegd. Hiervoor heb je alleen wel de meest recente versie van de Messenger App nodig.

Hoe het werkt ⬇️
Ja gaat naar je Facebook tijdlijn en bovenaan zie je direct de nieuwe optie staan: een ruimte maken. Als je daar op klikt kun je de instellingen van je ruimte kiezen. Wat is het doel van de videocall, wie wil je uitnodigen en voor wanneer wil je de call inplannen ? Een kind kan de was doen!

Zo simpel is het! Om alle ins & outs van deze nieuwe functie te ontdekken, kun je het beste zelf eens gaan testen. En laat ons vooral weten wat je van deze functie vindt. #letusknow

——————————————————————————————————————————————————————————————–

TIP 3: | Plan visueel een picture perfect Instagram-feed ✨

Je Instagram-feed is, naast je bio, de eerste dingen die je bezoeker ziet wanneer hij/zij op jouw profiel terecht komt. Een goede visuele balans in je feed is key. Je kunt een bepaalde sfeer creëren, het zorgt voor herkenbaarheid en straalt professionaliteit uit. Wat je wilt, toch? Zorg er daarom voor dat je berichten plant én previewt voordat je iets plaatst. Maar hoe?

Photoshop
Bij je een echte Photoshop-freak (in wording)? Gebruik dan Photoshop om je – toekomstige – feed na te bootsen. Upload de posts die je wilt plaatsen in Photoshop, plaats ze in kolommen (zoals Instagram) en schuif met de posts totdat er ideale balans ontstaat.

Gratis apps
Niet zo’n fan van Photoshop? Er bestaan ook GRATIS apps waarin je je foto’s kunt uploaden om een preview te zien van jouw feed #luckyyou. Check bijvoorbeeld eens de app ‘Later’! #thankuslater

Smacht je na deze tip naar meer Insta-feed tips? Lees dan eens #lemon Romy haar blog! 👇🏻 #gaanmetdielemon #gogogo

——————————————————————————————————————————————————————————————–

TIP 4: nicetoknow 👉🏼 Als je zelf niet zo’n schrijftalent bent, maar wél lekker gaat op origineel geschreven teksten; check dan eens – onze holy grail – www.synoniemen.net. De #lemons kunnen niet zonder! Want zo schrijf je, binnen no-time, de sterren van de hemel zonder in de valkuil van woordherhalingen te komen. Typ een woord dat je veel gebruikt in de zoekfunctie van synoniemen.net en tadaaaaa een hele waslijst aan synoniemen die, waarschijnlijk, een stuk verrassender zijn dan je zoekwoord #weknowthestruggle #thankuslater

——————————————————————————————————————————————————————————————–

TIP 5: De jonkies bereiken via social 🙋🏼

Als jouw doelgroep vooral bestaat uit jongeren, is Instagram natuurlijk een perfect kanaal voor jouw communicatie. Maar, voor het geval je het gemist hebt: deze kiddo’s zijn ook heel de dag in de weer op TikTok en Snapchat. Dus ook op die kanalen liggen kansen!

Uiteraard kun je met gevatte content en structureel plaatsen al volgers opbouwen, maar het zou helemaal perfect zijn als je deze doelgroep gegarandeerd kunt bereiken door te adverteren. Op TikTok wordt dit voor bedrijven nog uitgerold en is het nog niet mogelijk, maar op Snapchat kan dat al wel. Op die manier kun je, al voor een paar euro per dag, deze doelgroep benaderen #katsjing #gaanmetdielemon.

Het maken van een Snap kan super easy met behulp van diverse templates, of je maakt de advertentie gewoon helemaal zelf. Net als bij Instagram Stories zijn ook Snapchat berichten staand (1920px:1080px) en dus niet zoals op bijvoorbeeld Facebook of LinkedIn liggend. Advertenties op snapchat mogen maximaal 10 seconden lang zijn.

Als je een advertentieaccount aanmaakt kun je zelf uitzoeken wat de mogelijkheden zijn. Link naar de ads omgeving 👉🏼 https://forbusiness.snapchat.com/

——————————————————————————————————————————————————————————————–

TIP 6: nicetoknow 👉🏼 Hebben je ouders je een naam gegeven die niemand correct weet uit te spreken #thankspaenma? LinkedIn is to the rescue! Met hun nieuwe functie kun je namelijk een audio-opname maken waarin je je naam uitspreekt en hem toevoegt aan je profiel #watleukzeg. Pas écht super handy wanneer je nieuwe personen ontmoet, maar niet precies weet hoe de naam uitgesproken wordt.

Meld je hier aan voor onze WhatsApp groep