Zijn SEO en Social Media een gouden combi?
Joey van der Vlist - 04/08/2020

Laten we als social media bureau gelijk even plat beginnen: jij hebt een website en je wilt dat deze bezocht wordt. Je bent er trots op en hebt er een – behoorlijke – investering in zitten. Maar om bezocht te worden, moet je website vindbaar zijn. En daar bedoelen we mee: vindbaar zijn in de zoekmachine van Google. Maar wat moet je doen om hoog te ranken in de wonderen wereld van Google?

Let’s talk about SEO

SEO, Search Engine Optimization, je kent het wel. Niet? Het is een verzamelnaam voor de technieken die worden gebruikt, door de SEO-specialist, om de vindbaarheid van jouw website te vergroten in zoekmachines zoals Google. En vindbaarheid = meer bezoekers = meer leads. Goed geschreven webteksten is één van de technieken die van levensbelang zijn voor SEO, maar wat doen social media voor je SEO?

Fans, likes & shares

Miljarden mensen over de hele wereld gebruiken social media. ZO VEEL? Ja echt. Een totale invasie op het internet. Dat betekent: jouw doelgroep zit op social media. En geloof ons; je kunt veel met social media marketing. Het is ideaal voor klantverbinding, klantloyaliteit én je vindbaarheid. Via social media, zoals Facebook, Instagram en LinkedIn leren potentiele klanten (en dus potentiele websitebezoekers) jouw bedrijf/merk kennen. Je werkt aan je bereik (lees: het aantal mensen dat in aanraking komt jouw content zoals een post, advertentie, blog) via social media. En: hoe groter het bereik, hoe groter de kans dat men jouw bedrijf leert kennen. Maar hoe? Fresh Lemon, als social media bureau, kan bijvoorbeeld ervoor zorgen je consistent content plaatst op jouw kanalen en je 24/7 de interactie aangaat middels webcare. Zo ben je altijd on bij je fans, wat uiteindelijk zorgt voor een groter bereik (= beter vindbaar).

De gouden combi

De relatie tussen social media (fans, likes, shares, reviews, pins, etc) en een hoge ranking lijkt zeer groot. Want ja, social media vergroten je vindbaarheid. Maar social media kan niet toveren. Actief zijn op social media betekent daarom niet dat automatisch je SEO beter wordt. Maar je kunt je socials wel op en slimme manier inzetten om je vindbaarheid positief te beïnvloeden. En nu ben jij vast benieuwd hoe…

Goede content = interactie

Je kunt nog zoveel posten: als het niet gezien wordt, houdt het op en doet het niks voor je vindbaarheid. Door content te verspreiden via social media wordt je bereik groter. Dus door op social de interactie aan te gaan, verhoog je de kans dat je content gelezen – en wellicht gedeeld – wordt. En precies dat maakt jouw website relevanter in de ogen van meneer Google.

Just link it!

Wat zeker bijdraagt aan een betere vindbaarheid van jouw website is linkbuilding: links van jouw website verwerken in je uitingen. Links vanaf social platforms kunnen een goede invloed hebben op je SEO. Even in Jip & Janneke taal: je post een bericht op je social(s) met daarin een link van jouw website. Je deelt bijvoorbeeld een project, nieuwe pagina of een blog. Google bepaald namelijk hoe relevant jouw website is, aan de hand van de hoeveelheid en de kwaliteit aan links die vanaf andere websites naar jouw website leiden.

Use it or lose it

Als je eenmaal de Google-top hebt bereik, kun je echt niet zomaar op je luie gat gaan zitten. SEO vraagt om constante aandacht, hetzelfde geldt voor social media. Je moet aanwezig blijven en kwaliteit en consistentie bieden.

Dus wat je moet doen om hoog te ranken in de wonderen wereld van Google? SEO en social combineren, want dat is goud! En onthoud: social media kan niet toveren en SEO is geen magie.

Oké… en nu?

Jij wilt die gouden combi ervaren, nietwaar? Schakel dan bureaus in die er echt verstand van hebben. HV Media zorgt ervoor dat jouw website bovenaan in Google verschijnt en Fresh Lemon neemt jou bij de hand op het gebied van social media. Kijk, 2 bureaus die ook een gouden combi zijn, want als vaste partners kunnen wij jouw SEO én social media voor elkaar laten werken. Are you in?

Maak kennis met HV Media