#Socialtips van de maand juli
Joey van der Vlist - 10/08/2020

Wekelijks delen wij via onze WhatsApp groep één of meerdere tips op het gebied van social media, waar leden van deze groep (hopelijk) direct iets aan hebben. Soms zijn dat nieuwe features van een social media kanaal en andere keren zijn het handige trucjes die direct toegepast kunnen worden. Maandelijks bundelen wij die tips op deze pagina.

——————————————————————————————————————————————————————————————–

Tip 1: nicetoknow 👉🏼 Hebben je ouders je een naam gegeven die niemand correct weet uit te spreken #thankspaenma? LinkedIn is to the rescue🦸🏻‍♂️! Met hun nieuwe functie kun je namelijk een audio-opname maken waarin je je naam uitspreekt en hem toevoegt aan je profiel #watleukzeg 😌. Pas écht super handy wanneer je nieuwe personen ontmoet, maar niet precies weet hoe de naam uitgesproken wordt 👀.

——————————————————————————————————————————————————————————————–

Tip 2: Tijd = bereik 🕒

Tijd is geld, maar ook bereik! Doe eens een kort onderzoek naar de momenten waarop jouw doelgroep online is. Want geloof ons: op LinkedIn posten op vrijdagmiddag heeft niet zoveel zin 🍻🍷#vrijmibo. Online zijn er veel onderzoeken te vinden wanneer je welk platform kunt inzetten om jouw content te plaatsen. Maaaaaaaar heb je een Instagram bedrijfsprofiel? Lucky you! 🙌🏻 Je vindt daar namelijk een customized inzicht in het online gedrag van jouw volgers #hoppa.

Hoe, wat en waar? 🤔
➡️ Ga naar je bedrijfsprofiel-pagina.
➡️ Via het menu ga je naar Insigts > Audience > Followers.

Zo zie je precies, per dag en per uur, wanneer het grootste deel van jouw volgers op Instagram online is. DUS weet jij ook wanneer je het beste kunt posten! #gaanmetdielemon 🍋

——————————————————————————————————————————————————————————————–

Tip 3: Linktree

🥅 Eén van de doelen die je met social media kunt hebben is het genereren van verkeer naar je website. Met één druk op de knop 🖱 breng je je volgers vanuit bijvoorbeeld Facebook, LinkedIn of Twitter naar de webpagina die je onder de aandacht wilt brengen. Alleen zit dat bij Instagram wat anders; daar kun je maar één linkje kwijt en niet onder je bericht, maar in je profiel. Dan moet je dus goed overwegen welk linkje je daar plaatst.

Maar daar is een oplossing voor! Met https://linktr.ee/ creëer je namelijk een soort landingspagina waarop je meerdere linkjes kwijt kunt. Door het linkje naar linktree in je profiel te zetten kun je een beetje valsspelen en toch via een omweg meerdere linkjes delen. Kijk bijvoorbeeld op ons Instagram account hoe dat er uit komt te zien: https://www.instagram.com/freshlemonnl/

——————————————————————————————————————————————————————————————–

Tip 4: Maak profi foto’s met je smartphone 🤳🏼

Vraag jij je altijd af hoe sommige Instagrammers zulke mooie foto’s maken? Heb je het idee dat je persé een dure fotograaf moet inhuren of camera moet aanschaffen? 💰 Ben je er klaar mee dat je feed een zooitje is? 🙈 Jij kunt meer uit je Instagram halen met je eigen smartphone! Dus pssst… hier een aantal tips hoe je, gewoon met je smartphone, foto’s als een pro maakt. ⬇️

👀 Probeer alle functies uit
Stiekem heeft je smartphone camera veel meer functies, dan je vaak denkt! Dus ga eens op onderzoek uit tussen alle instellingen #gogogo.

✔️ Zet je grid aan
Grid wat? Een grid is een hulpmiddel die je helpt om een fijne compositie in je beeld te krijgen door middel van 2 horizontale en 2 verticale lijnen. PLUS het zorgt ervoor dat je je foto’s recht maakt! Ga naar ➡️ camera-instellingen ➡️ kies voor de optie grid/raster/rasterlijnen.

👋🏼 Bye bye zoom
Een prachtig scherp beeld wordt meestal een blokkendoos wanneer je inzoomt. Dus OF kruip eens wat dichterbij OF snij later je foto bij (= minder groot qua pixels, maar wel scherper resultaat).

🧐 Fotogrootte op maximaal
Je moet wel wat inleveren op de ruimte van je SD-kaartje, maar je kunt beter iets vaker je foto’s back-uppen dan dat je foto’s maakt waar je achteraf weinig mee kunt. Dus zet je fotogrootte op maximaal!

🙏🏼 Bewerken met fotobewerkingsapps
Geloof ons: mooie foto’s maken met je mobiel zit hem voor een groot deel ook in de bewerking. Ga eens los met fotobewerkingsapps. Heb je een Adobe-account? Dan is de GRATIS Lightroom app echt een must voor jou! Probeer anders eens de apps VSCO Cam, PIXLR of Snapseed #allemaalforfree.

Meld je hier aan voor onze WhatsApp groep