Opvallen? Pimp je Instagram Stories met je eigen #huisstijlkleuren
Romy Kooijman - 19/01/2021

Stories zijn het helemaal! Want zeg nou zelf: ook jij bekijkt eerst alle stories voordat je naar beneden scrollt (net als al die andere 500 miljoen Instagram-gebruikers). Instagram Stories zijn dus echt razend populair en daar kun jij als ondernemer flink van profiteren. MAAR: hoe val je op tussen zoooooveel stories? Blijf jezelf. En daarmee bedoelen we: gebruik óók in je Instagram Stories je huisstijlkleuren. En dan is natuurlijk jouw vraag: maar hoe doe ik dat dan? Dat leggen we je hier stap voor stap uit. Geloof ons: het is echt een makkie. 

Lucky you, jij hebt een IOS-apparaat (iPhone)

1. Zorg dat je een afbeelding hebt van het kleurenpalet op je mobiel. Sla ‘m bijvoorbeeld even op als favoriet zodat je hem altijd makkelijk kunt terugvinden. 

2. Maak of upload een foto in je Instagram Stories.

3. Ga uit de Instagram-app en open je galerij. Ga naar de afbeelding van je kleurenpalet en kies voor de optie ‘Kopieer’. 

4. Ga terug naar Instagram. Je zult zien dat links onderaan ‘Sticker toevoegen’ verschijnt. Klik hierop en je foto staat nu in je story. Easy peasy lemon sceezy!

5. Oké, nu heb je kleuren in je story staan…

Tekst in huisstijlkleur: typ je tekst en ga naar de kleuren opties. Kies voor het pipetje en sleep het pipetje naar de afbeelding van je kleurenpalet en kies een kleur. Tadaaaa! Jij gaat opvallen!

Achtergrond in huisstijlkleur: klik op het symbool voor tekenen en ga naar de kleuren opties. Kies voor het pipetje en sleep het pipetje naar de afbeelding van kleurenpalet en kies een kleur. Houd je scherm – ongeveer – 3 secondjes vast…. en tadaaaa! Jouw achtergrond is nu de kleur uit jouw huisstijl! 

6. Klaar met het pimpen van je story? Sleep je kleurenpalet naar de prullenbak! 

Too bad… jij hebt een Android-telefoon…

We hadden je graag uitgelegd hoe je ook met jouw Android-telefoon zulke hippe Instagram Stories kunt maken, maar helaas! Dat hebben deze #socialexperts zelf nog niet uitgevonden… Heb jij de gouden tip? Laat het ons ALSJEBLIEFT weten!

iPhone-freaks: echt een makkie toch? Je bent nu helemaal klaar om jouw Instagram Stories volledig aan te laten sluiten op jouw huisstijl. Klaar voor nóg meer Instagram tips/hacks? Download dan onze gratis Instagram Reels Spiekbrief, lees hoe je een picture perfect Instagram feed creëert of snuffel tussen onze content inspiratie. Good luck, Lemon Fans!

Klaar voor nóg meer inspiratie? Give us a follow!