Een Instagram bio schrijven: rock het met deze 6 tips!
Romy Kooijman - 30/04/2021

Wie dacht dat alleen je feed het visitekaartje van je Instagram pagina is, heeft het dus mooi mis. Want – juist voor jou als bedrijf – is een ‘on-point’ Instagram bio iets wat je moet hebben. Maar wat is het eigenlijk precies? Waar is het dan goed voor? En hoe schrijf je zo’n Instagram bio die je toekomstige volgers een verpletterende indruk geeft? 

Uhhhh een Instagram bio? 

Instagram bio is de afkorting voor Instagram biografie. Het is het inleidende verhaal bovenaan jouw Instagram pagina. Hierin vertel je wat je doet, wie je bent en wat mensen op jouw pagina kunnen vinden. Zie het als een ieniemienie pitch. Met 150 tekens trek je de aandacht, doe je je verhaal en overtuig je mensen om jou te volgen. Hallo uitdaging. 

Tips voor een killer Instagram bio

Challenge accepted? Tijd om jouw Instagram bio eens onder handen te nemen. Want: binnen enkele seconden maken volgers de keuze of ze jou wel of niet gaan volgen. Met deze tips zorg jij ervoor dat je toekomstige volgers blijven plakken na het lezen van jouw killer Instagram bio. 

Tip 1: De titel (dikgedrukt)

Onder je profielfoto staat meteen de titel van jouw Instagram pagina. Vaak de bedrijfsnaam of de naam van het Instagram account. Is top hoor mensen, maar wat nóg ietsepietsie slimmer is = je bedrijfsnaam aanvullen met keywords. Woorden die jouw bedrijf het beste omschrijven. Bijvoorbeeld: Fresh Lemon – Social Creatives. Wanneer je dit doet en volgers zoeken op deze termen, dan stelt Instagram jouw account als ‘suggested user’ voor. En dat willie! 

Tip 2: Het middestuk

Oké in dit stuk wil je even losgaan. Deze plek is namelijk geschikt om te vertellen waarom mensen juist jou moeten volgens. Wat heb je je ideale volgers te bieden? Wat is de toegevoegde waarde van jouw bedrijf? En wat voor content ga je delen? Beantwoord deze vragen zo goed mogelijk, maar dan wel in het kort. 

Bijvoorbeeld:

🍔 Take-away burgers!

⭐ Bouw jouw eigen favoriet

Woe t/m zon: 16:00 – 22:00

👇 Check je keuzes 👇

www.freshburgers.nl/menu

💪 Schoonmaken wordt een makkie! 

💡 Deskundig advies & handige tips

✅ Voor bedrijven en consumenten

Shop hier ⤵️

www.schoonmaak.nl

Tip 3: Call-to-action/websitelink

Hierboven zag je ‘m ons al toevoegen; een call-to-action met daarbij een websitelink. Als je het ons vraagt het belangrijkste van jouw Instagram bio. Want wil je je volgers naar je website leiden? Een linktree? Dan doe je dat hier. Instagram geeft je de mogelijkheid om maar één websitelink te delen; dus gebruik hem goed. 

Tip 4: Contact – en adresgegevens

Ook niet geheel onbelangrijk: je gegevens. Bij een Instagram bedrijfsaccount kan je deze gegevens makkelijk invullen. Als je dit hebt gedaan, verschijnt jouw locatie onderaan je Instagram bio én kunnen volgers via de contactbuttons direct mailen of bellen met jouw bedrijf. Kijk, ideaal. 

Tip 5: Het oog wil ook wat

Je kent het wel: van die Instagram bio’s met lange zinnen, vage quotes waar geen greintje creativiteit te vinden is. Het maakt je Instagram bio rommelig, onoverzichtelijk en onprofessioneel. Niet wat je wilt dus. Zorg daarom voor iets unieks; iets dat opvalt. Gluur eens bij andere accounts als je even niet weet hoe, dan kom je er wel. 

Tip 6: Pimp je bio

Oké om toch even in te haken op bovengenoemde tip: je kunt je Instagram – heel simpel – uniek maken met emoji’s, verschillende lettertypes en iconen. Hiermee kun je zorgen voor structuur, een knipoog of je bio – ook qua looks – helemaal laten aansluiten op jouw huisstijl #welike. 

Klaar om je Instagram bio te rocken?

Met deze tips moet het zeker lukken om jouw oersaaie bio om te toveren tot eyecatcher. Dus houdt de tips bij de hand, gluur eens bij de buren, typ je notities vol en schrijf een killer van ene bio. Good luck!  

Bekijk ook onze klantcases!