Een vacaturecampagne op socia medial: hoe dan?
Joey van der Vlist - 17/06/2021

Slim een vacature vullen doe je met een vacaturecampagne op social. Maar wat werkt bij het online werven van nieuwe collega’s écht? Onze manier: weg met standaard vacatures, saai beeld en voorspelbare functieomschrijvingen. Zoek in de vijver waar jouw doelgroep zich 24/7 bevindt: scrollend, swipend en likend op social. Zo hark je ze binnen!  

Als je meerdere medewerkers in een keer zoekt, of een specifiek profiel moeten vinden, dan is een vacaturecampagne misschien wel dé manier. Met een origineel concept én een sterk beeld wek je heel wat interesse.

Waarom werven via social media?

1. Online staat altijd aan

2. Heel specifiek targeten

3. Gegarandeerd bereik

4. Data to the max en daarmee optimaliseren

5. Drempel om te solliciteren is laag

Maar welke social media kanalen zet je in?

LinkedIn is een professioneel social media platform dat zich perfect leent om je ideale kandidaat te vinden. Of toch niet …? 

Stel: je zoekt een jonge gozer met groene vingers die van aanpakken weet. Liked, scrollt en swiped hij dan niet eerder een paar keer per dag op Facebook en Instagram/Instagram Stories? 

Juistem, je begrijpt het. Even goed nagaan waar jouw doelgroep zich bevindt, voordat je lukraak plaatst en adverteert op één of juist alle kanalen. Echt zonde! 

Opvallen, aantrekken en verleiden

De kracht van prikkelende content wordt nog wel eens onderschat. Maar de manier waarop een vacature is ingestoken kan echt het verschil maken. Maar hoe vertaal je de vacature naar opvallende content? Daar komen de/jouw creatieve skills om de hoek kijken. Met een rete goed concept, strak beeld en aansprekende copy kom je een heeeul eind. Voeg daar een advertentiespecialist bij en je kunt de sollicitanten geheid binnen harken. Hieronder alvast tof beeld van vacaturecampagnes om je te inspireren…

Vacaturecampagne_FreshLemon

Doelgericht targeten: got to love it!

Jij wilt alleen de beste voor de job. We get it. De kunst van het adverteren is daarom om jouw boodschap af te stemmen op de juiste doelgroep. En daar gaat social ‘ver’ mee. Je kunt namelijk targeten naar de interesses van de doelgroep en daarop inspelen (met jouw vacaturecampagne). 

Dan hebben we nog retargeting. Nóg een stapje verder. Stel: Eric ziet jouw vacaturecampagne voorbijkomen in zijn tijdlijn. Hij klikt erop, bekijkt de vacature, maar onderneemt vervolgens geen actie. Dán kun je retargeting toepassen. Dit zorgt ervoor dat Eric nog vaker de vacature voorbij ziet komen en zich wellicht toch bedenkt. Want – even een weetje tussendoor – een persoon moet gemiddeld 7x(!) jouw advertentie voorbij zien komen, voordat hij/zij er wat mee doet

En win-win van social: je bereikt ook mensen die niet actief naar een nieuwe baan zoeken. Maar toevallig voorbij scrollen en denken ‘hé, das wat voor mij’. Want wanneer jouw vacature opvalt tussen al het andere in de tijdlijn, kunnen ook zij geïnteresseerd raken. Met misschien wel een sollicitatie tot gevolg. Kijk, dat zijn kansen! 

Zo, nu loop je vast over van de ideeën voor je (volgende) vacaturecampagne. Blijft de inspiratie toch uit of kun je wel wat #socialnerds gebruiken om je geniale idee uit te werken of iets geniaals te bedenken? Geef ons gerust een belletje! 

Next level advertisen met een Facebookpixel?