Instagram zomerupdate: (toekomstige) nieuwe functies
Romy Kooijman - 11/08/2021

Lag jij lekker in het zonnetje te bakken, heeft Instagram gewoon ‘even’ deze zomer een aantal nieuwe functies de wereld in geholpen. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet; lekker makkelijk! Disclaimer: het kan even duren voordat deze nieuwe functies voor écht iedereen beschikbaar zijn. Maar heb geduld, nu weet je in ieder geval wat je kunt verwachten. 

👌 Stories opslaan als concept

Handy! Zo kun je een Instagram Story maken op een moment dat het jou uitkomt en ze op een later moment plaatsen. Let op: een concept wordt na 7 dagen verwijderd. 

📝 Stories vertalen

Bij verhalen waar een tekst overeen staat in een andere taal, kun je linksboven in het scherm ‘Vertaling bekijken’ aanklikken. Onder in je scherm verschijnt dan een paneel waarin de tekst wordt vertaald. Er worden ruim 90 talen ondersteund! 

🎥 Advertenties in Reels 

Reels Ads helpen bedrijven een groter publiek te bereiken. En het geeft gebruikers daarmee de kans om nieuwe merken en makers te ontdekken. De Reels Ads verschijnen net als gesponsorde Stories tussen de reguliere Reels. 

🤩 Reels van 60 seconden

Het begon ooit met korte video’s van 15 seconden, vorig jaar werd dat verlengd naar 30 seconden en nu is het mogelijk om een Reels te maken van 60 seconden. Daarmee gaan ze TikTok en YouTube Shorts achterna. 

👩‍💻 Posten vanaf desktop

Lange tijd was Instagram alleen te gebruiken via de mobiele app, inmiddels kun je via desktop je berichten en reacties bekijken, statistieken monitoren en chatberichten beantwoorden. En nu dus ook: berichten plaatsen op je feed. 

🤓 Statistieken tot 60 dagen terugkijken

Serieus bezig met je Instagram-strategie? Yes! Je kunt straks binnen Instagram twee maanden aan data tegelijk analyseren, zonder dat je daar externe platformen of tools voor nodig hebt. 

Zo, nu ben je weer helemaal up-to-date. Genoeg nieuwe functies om naar uit te kijken, mee te experimenteren of je Instagram-ervaring mee te verbeteren. 

Hulp nodig? Neem contact met ons op!