Generatie Z werven voor vakantiewerk bij Hago Zorg
Ingezette #skills

Concept, Social media advertising, Copywriting, Video

 

 

Extra handjes in de schoonmaak? Kom maar door! Hago Zorg – onderdeel van Vebego – zoekt elk jaar jongeren (Gen Z) die zin hebben om écht lekker te verdienen met schoonmaken. Jaarlijks starten zij dan ook de Hago Zorg Vakantiekrachten campagne om een groot aantal vacatures op te vullen.

Money makes the world go round

De uitdaging

De Hago Zorg Vakantiekrachten campagne ontwikkelen en de doelgroep bereiken, waardoor vacatures worden ingevuld.

 

Onze tactiek

Wij ontwikkelden – in samenwerking met Hokra – twee concepten voor de Hago Zorg Vakantiekrachten campagne. Beide spelen in op goed verdienen tijdens je bijbaan bij Hago Zorg en wat je daar allemaal mee kunt doen of kopen. We produceerden korte video’s, inclusief motion transitions én opvallende short copy, die we adverteerden op TikTok, Snapchat, YouTube en Instagram Stories.

 

It’s all about the money, money, money

En vakantiewerk bij Hago Zorg is pas écht goed verdienen. Een dikke scooter? Splinternieuwe laptop? Heerlijke zonvakantie? Dáár werken zij voor. Money makes the world go round, en dat weet de jongere generatie maar al te goed. Niet gek ook dat we beide concepten inzetten op het uurloon (per leeftijdscategorie) van Hago Zorg. Maar het benoemen van de andere USP’s (leuke collega’s en flexibele werktijden) natuurlijk ook niet vergeten.

De aandacht vangen van Generatie Z

Gen Z’ers switchen vaak tussen meerdere social apps tegelijk en scannen in een recordtempo of informatie relevant is voor hen of niet. Met een gemiddelde aandachtspanne van 8 seconden, hebben we met de video ads snel de aandacht moeten trekken én ervoor moeten zorgen dat de kijker overgaat tot actie.

 

Testfase campagne: toetsen en oppoetsen

Beide social ad concepten gingen gelijktijdig live op TikTok, Snapchat en Instagram. Na twee weken adverteren (tegen 5% van het totaalbudget) konden we zien welk concept, op welk kanaal, zorgt voor het beste resultaat. Het concept ‘Waar werk jij voor?’ blonk op TikTok uit met de meeste conversies en op Snapchat met het meeste bereik en aantal kliks. Het overige budget is daarom vol ingezet op dit concept in combinatie met deze best presterende kanalen én op YouTube. Een gunstig kanaal vanwege de target mogelijkheden; zo konden we specifiek targeten op steden waar vacatures nog ingevuld moesten worden.

Onze #resultaten
Weergaven
> 10 miljoen
Een goed resultaat hebben we zeker weten te behalen! Met bijna 10 miljoen weergaven op social media én heel veel opgevulde vacatures, was de Hago Zorg Vakantiekrachten campagne – met recht! – een groot succes te noemen. En daar worden wij én Hago Zorg blij van!
Terug naar het overzicht
Footer CTA cases