GoodBite – Social opzetten
Ingezette #skills

Onderzoek, social media plan, content creatie, social media management, social media advertising, data & reporting.

Een social media strategie opzetten die bijdraagt aan de corporate doelen, consistentie brengen in het plaatsen van berichten én aan de slag met advertising: dat is wat GoodBite ons voor uitdaging gaf. We sloegen de handen ineen en sindsdien zijn we hooked aan de producten van GoodBite én het verhaal van deze smakelijke vleesvervangers.

En een echte #socialnerd begint met grondig onderzoek. We concentreerden ons op de huidige kanalen, de concurrenten van GoodBite en type content die momenteel zelf wordt ingezet, net als de trends op dit gebied. Vanuit dit onderzoek vormde ons strategische brein een sterk social media plan. We adviseerde over het gebruik van #hashtags, de kanalen en gaven richting aan het type content.

Zorgeloos genieten: lekker voor nu,
goed voor later!

Zo krijg je #trek van social media

Het plan staat. Nu mochten wij onze creatieve handen uit de mouwen steken én onze strategie in beeld brengen. Foto na foto de vleesvervangers in beeld brengen was geen optie. Wij gingen voor gevoel en interactie. We hebben ons gefocust op Facebook, Instagram, social ads en influencers. Er is een overkoepelende uitstraling gecreëerd voor de content met als uitgangspunt de eigen huisstijl. We maakte een mix van quotes, video’s, Facebooks advertenties en creëerde interactie door middel van verschillende rubrieken. Wat resulteerde in een herkenbare feed, meer interactie en een groter bereik. En of je nu een #vegetarier, #vegan of #vleeseter bent: van iedere post krijg je toch wel een beetje trek!

Onze #resultaten
Bereik
+106k
In 4 maanden tijd het bereik op Facebook enorm geboost!
Templates
Overkoepelde uitstraling
Vaste templates gecreëerd voor socials die in lijn liggen met de huisstijl en waar de klant zelf mee aan de slag kon.
Interactie FB
Likes, reacties & gedeeld
Binnen 4 maanden +1.466 likes, +573 reacties en +213 gedeelde berichten.
quote

Waarom is social media belangrijk voor GoodBite? Naast het bereik, kun je op deze manier je klanten op een positieve en interactieve manier bereiken, waarbij indien nodig lokaal getarget kan worden.

Janna de Geus – GoodBite

Terug naar het overzicht
Neem gerust een kijkje bij onze klant. Vinden ze leuk!