Gooise Papier Handel shined met een goed concept en wekelijkse content
Ingezette #skills

Onderzoek, concept ontwikkeling, social media strategie, social media management, content creatie, monitoring, data & reporting.

Een prachtige showroom in Bussum, een prima lopende webshop en goede service: de Gooise Papier Handel heeft het allemaal. Alleen dat sluit nog niet helemaal aan op de social media kanalen. En dát terwijl voor een professioneel schoonmaakbedrijf als GPH, die schoonmaakmachines, materialen- en middelen verkopen, grote kansen liggen in de wondere wereld van social media.

Intern is er gebrek aan kennis en tijd voor het onderhouden van de social media kanalen. De klantvraag was daarom (in eerste instantie!) als volgt: “Kunnen jullie GPH ontzorgen, zodat wij meer naamsbekendheid én meer verkopen generen via social media?” Een vraag die ons bekend in de oren klinkt! We startten met een onderzoek. Daaruit bleek dat de Gooise Papier Handel op het gebied van communicatie te weinig onderscheidend vermogen heeft ten opzichte van de concurrenten. Genoeg mogelijkheden dus.

Rendabel reinigen & groen aan de boen!

#avatars als onderdeel van de communicatie

Onze strategische en creatieve koppen verzamelden zich om te ‘broeden’ op een origineel communicatie-concept. Met de gedachte in het hoofd dat de communicatie van de Gooise Papier Handel veelal digitaal plaatsvindt, werden de GPH-helden Rein & Roos ‘geboren’. Avatars zonder stevige spierballen en kleurrijke capes, hun heldenstatus komt voort uit hun onvoorwaardelijke hulpvaardigheid, grenzeloze productkennis en sterk overtuigingsvermogen. Zo helpt Rein de klant bij de keuze voor een ‘slim en goedkoop’ product en Roos houdt de ‘duurzaamheid’ goed in het oog.

Nu werd het tijd om de social media kanalen goed onder te loep te nemen. Een Facebook-pagina was aanwezig, maar met de aanmaak van een LinkedIn-account (voor de B2B-markt) en een Instagram-account (voor de B2C-markt) staat GPH sterk(er) op social. Met een duidelijke stijl in de wekelijkse content, zorgen we voor een constante stroom aan berichten, die de naamsbekendheid vergroot en verkopen stimuleert.

Onze #resultaten
Social concept
Rein & Roos: digitale avatars die de klant helpen bij de keuze voor producten. Ook leuk: De klant heeft ondertussen ook een Rein & Roos productlijn ontwikkeld.
Interactieratio op Facebook
7,16%
Benchmark interactieratio is 4%, daar zijn we dus dik overheen!
Organisch bereik per maand
6500+
Met organische berichten (1x per week) bereiken we maandelijks ruim 6500 personen.
Terug naar het overzicht
Neem gerust een kijkje bij onze klant. Vinden ze leuk!