Quasar – Socials opzetten
Ingezette #skills

Onderzoek, social media plan, content creatie, data & reporting.

Quasar, een merk met oer-Hollandse roots dat design lampen van topniveau ontwerpt, wil haar tijd besteden aan doen waar ze goed in zijn; lampen designen. Social media bijhouden, wilden ze liever aan de echte #socialnerds over laten. En daar gaat ons hartje dan weer sneller van kloppen!

Fresh Lemon werd daarom verantwoordelijk voor een grondig onderzoek. We hebben onze focus gelegd op de kanalen die Quasar al in gebruik had; Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn. Pinterest hebben we hier later aan toegevoegd, want hé, prachtig beeld hadden zij in overvloed!

Lighting with a big yes!

Design lampen laten #shinen op social media

Alle social media kanalen hebben we geoptimaliseerd. Instagram beschikt nu over een duidelijk bio, Instagram Stories worden opgeslagen in de desbetreffende highlights, alle socials hebben een bijpassende omslag en Pinterest wordt gevuld met producten en inspiratie. Next step: content. Op basis van een contentkalender, die bestaat uit een aantal formats, zijn we aan de slag gegaan met beeld en tekst om vervolgens te plaatsen. We gebruiken verschillende # voor Instagram, zetten o.a. een lamp/designer in de spotlight en laten de making of zien van een design zelf. Instagram krijgt daarnaast een heldere feed; elk beeld is op elkaar afgestemd.

Onze #resultaten
Instragram volgers
+1300
Nieuwe fans: kom maar door! Binnen een twee jaar een mooi aantal volgers erbij voor deze klant.
Ontzorging
10+
De klant is volledig ontzorgd op het gebied van social media management.
Contentoverleg
1x per maand
Maandelijks komen we bijeen om nieuwe inspiratie op te doen voor content.
Interactieratio op Facebook
7,18%
Benchmark interactieratio is 4%, daar zijn we dus dik overheen!
Terug naar het overzicht
Neem gerust een kijkje bij onze klant. Vinden ze leuk!