Personeel binnenharken met een social media vacaturecampagne!

In een split second zien (actieve én passieve) werkzoekenden honderden vacatures. Iedereen lijkt ‘iemand’ te zoeken. Hoe ga je in deze zee van vacatures opvallen? Onze manier: weg met de standaard vacature, saai beeld en voorspelbare copy. Tijd om je te begeven in de vijver waar jouw doelgroep altijd te vinden is: scrollend, swipend en likend op social. In deze blog gaan we je alles vertellen over een vacaturecampagne op social media en wat het voor jouw bedrijf kan betekenen. 

Vacaturecampagne op social media: waarom?

Je valt op in de huidige arbeidsmarkt

Geloof ons: niemand heeft meer interesse in voorspelbare copy of volle vacaturebanken. Met een vacaturecampagne op social kun je namelijk gericht targeten op interessante kandidaten en hen aantrekken en verleiden met originele (vacature)teksten, beeld of video. 

Je ondervindt de kunst van (re)targeting

De kunst van social advertising: (re)targeting. Je kunt bijvoorbeeld specifiek targeten op de interesses, locatie en functietitels van de doelgroep en daar – natuurlijk! – op inspelen. En je kunt retargeting toepassen op bezoekers die jouw vacaturepagina al eens bezocht hebben en hen opnieuw bereiken via social. 

Je bereikt óók passieve werkzoekenden

Waar 2 tot 5 procent actief op zoek is naar een baan, staat 75 procent van de werkenden ook open voor een nieuwe uitdaging. Juist deze groep ga je niet vinden op vacaturebanken, maar wél op social media! 

Je kunt A/B-testen en resultaten optimaliseren 

Ideaal van een vacaturecampagne op social: je kunt experimenteren tussen twee verschillende advertentieversies om te kijken welke beter aansluit bij de doelgroep en beter converteert. Vervolgens kun je de best presterende advertentie volle bak gaan inzetten! 

Je bent (stiekem) óók bezig met het bouwen aan je imago

Met een goed doordacht concept voor een vacaturecampagne ben je niet alleen bezig met het vervullen van vacatures, maak ook met het opbouwen van het werkgeversimago en het op de kaart zetten van de organisatie. 

Opvallen, aantrekken en verleiden: hoe dan? 

De kracht van opvallende content wordt nog weleens onderschat. De manier waarop een vacature is ingestoken, maakt écht het verschil. Maar hoe vertaal je een vacature naar opvallende content? Precies daar komen onze creatieve skills om de hoek kijken. Want met personeel zoeken door – simpelweg – een vacature op je website te plaatsen en vervolgens te delen op social media met een “Wij zoeken een nieuwe collega!”, kom je echt niet ver. Met een retegoed concept, strak beeld/video en aansprekende copy wél. Een heel eind zelfs. Voeg daar een social advertentiespecialist aan toe en je kunt de sollicitanten binnenharken. 

Landingspagina of Werken Bij-website: net zo belangrijk!

Stel: je hebt een toffe vacaturecampagne uitgezet waarmee je de juiste doelgroep bereikt én zelfs weet te verleiden om door te klikken. Lucky you! De landingspagina is alleen niet om aan te gluren, past niet bij de vacaturecampagne of werkt niet lekker. Dan zijn je potentiële kandidaten snel foetsie. Echt. Door een gelikte landingspagina of Werken Bij-website te hebben, blijven die gegadigden wél plakken. 

Social media: waar moet je zijn?

Laten we eerlijk zijn: “een vacaturecampagne uitzetten op social media” is natuurlijk eigenlijk een veel te breed begrip. En dan bedoelen we het stukje ‘social media’. Inmiddels bestaan social media uit enorm veel social media platformen. Het is daarom belangrijk om te onderzoeken welk kanaal ervoor gaat zorgen dat de juiste personen worden bereikt. Zoek je jongeren om je vakantievacatures te vullen? Denk eens aan TikTok of Snapchat! Een modeadviseur vind je wellicht juist eerder op Facebook en/of Instagram, terwijl een kantoor-job snel vervuld kan worden met een toffe vacaturecampagne op LinkedIn. Er is dus niet één vast platform dat zich leent voor jouw campagne. Het gaat écht om de match en de mix. 

Op zoek naar personeel? Zet een vacaturecampagne op social media in!

Zo, nu loop je vast over van de ideeën voor je vacaturecampagne. Blijft de inspiratie toch uit of kun je wel wat #socialnerds gebruiken om je geniale idee uit te werken óf een totaalconcept te bedenken voor je vacaturecampagne? Je weet ons te vinden

Bekijk ook

Geen gerelateerde posts gevonden.

Oók resultaten
binnenharken?